Позвонить, написать нам через :

Позвонить по Телефону Написать в Whatsapp Написать в Telegram Написать в Viber Написать в e-mail

Жмите прямо на иконку! +7-(928)-4095512

İlk uduşum və ya "necə başa düşdüm ki, şans da zəhmət sevir"

Больше
#1 от 4136ardenia
Yəqin ki, hər kəsin həyatında elə anlar olur ki, sonradan dönüb baxanda "o an necə də doğru qərar vermişəm" deyirsən. Mənim üçün belə anlardan biri də ötən ilin yayında yaşandı. Heç bir fövqəltəbii hadisə, sirli təsadüf və ya qeyri-adi bir şey olmadı. Sadəcə, bir axşam darıxdım, maraqlandım və qərar verdim ki, niyə də olmasın?İşdən evə qayıtmışdım. O gün iş yerində layihə təhvil verməli idim, hər şey istədiyim kimi alınmışdı. Əhvalım yaxşı idi, amma evdə tək idim. Dostlarımın hərəsi bir işdə idi. Televizorda baxmağa dəyər bir şey yox idi. Sosial şəbəkələrdə gəzindim, orda-burda xəbərlərə baxdım, amma heç nə marağımı çəkmədi.Birdən gözüm iş yoldaşımın bir neçə gün əvvəl göndərdiyi mesaja sataşdı. Yazmışdı ki, axşamlar vaxt keçirmək üçün bəzən onlayn oyunlara baxır. Adını da qeyd etmişdi: mostbet oynash . O vaxt maraqlanmamışdım, amma həmin axşam düşündüm ki, niyə də baxmayaım?Telefonu götürüb daxil oldum. İlk baxışda hər şey bir az qarışıq göründü. Nəyin nə olduğunu başa düşmək üçün bir az vaxt lazım idi. Düymələr, rəqəmlər, oyunlar... Adama elə gəlir ki, burda itib batmaq olar. Amma mən tələsmədim. Əvvəlcə sadəcə baxdım, nəyin necə işlədiyini anlamağa çalışdım.İlk gün heç nə oynamadım. Sadəcə, səhifələri gəzindim, oxudum, baxdım. Düşündüm ki, mədəniyyətli insan kimi, əvvəlcə qaydaları öyrənmək lazımdır. Axı nəyəsə başlamaq üçün onu bilmək gərəkdir. Ertəsi gün işdə iş yoldaşıma dedim ki, baxdım sənin dediyin yerə. Güldü: "Sən hardan başa düşəcəksən, mən sənə danışım".Həqiqətən də, iş yoldaşım bir saat vaxt ayırdı, izah etdi. Hansı oyunlar var, necə oynanılır, nəyə fikir vermək lazımdır. Onun sözləri ilə desək: "Burda əsas odur ki, nə etdiyini biləsən. Kor-koranə oynamaq olmaz". Bu məsləhəti xüsusilə yadımda saxladım.Həftəsonu gəldi. Cümə axşamı idi, səhər işə getməyəcəkdim. Evdə tək, rahat bir axşam keçirirdim. Çay dəmlədim, qoz ləpəsi çıxartdım qaba. Telefonu götürüb daxil oldum. Bu dəfə oynamağa qərar verdim.Kiçik məbləğlə başladım. Elə bir pul ki, uduzsam da üzülməyəcəkdim. Sadəcə, maraq və əyləncə üçün idi. Bir oyun seçdim, qaydalarına diqqətlə baxdım. Tələsmək yox, sakit-sakit, addım-addım.İlk bir neçə dəfə uduzdum. Heç nə, davam etdim. Elə bil bir oyun oynayırdım, kompüter oyunu kimi. Sonra birdən qazanmağa başladım. Kiçik-kiçik, amma qazanırdım. Bu, marağımı daha da artırdı. Diqqətimi topladım, səhvlərimi anlamağa çalışdım, harda səhv edirdimsə, düzəltməyə çalışdım.Üç saat keçdi. Üç saat! Heç vaxt belə uzun müddət telefonla bir işlə məşğul olmamışdım. Ancaq burada vaxt necə keçdi, özüm də bilmədim. Və nəticə? Günün sonunda hesabatı yoxlayanda gördüm ki, başladığım məbləği üç qat artırmışam.Durub güzgüyə baxdım və güldüm. Öz-özümə dedim: "Sən nə edirsən, ay kişi? Bu nədir?"Amma xoş idi. Təkcə pul qazandığıma görə yox, həm də ona görə ki, öyrəndiyim bir şeyi tətbiq edib nəticə almışdım. Bir az da olsa, özümə inamım artdı. Ertəsi gün iş yoldaşıma dedim: "Qaqa, sağ ol, mostbet oynash haqqında danışdığın üçün. Yaxşı vaxt keçirdim".O gülüb dedi: "Görürsən, hər işin bir qaydası var. Sən də qaydanı bildin, ona görə də qazandın".Sonrakı aylarda hərdənbir, adətən həftəsonları, vaxt tapanda daxil oldum. Heç vaxt əsas işimə mane olmadı, heç vaxt çox pul qoymadım. Sadəcə, bir əyləncə kimi baxdım. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Amma həmişə bir qaydaya əməl etdim: nə qədər uduzmağa razıyam, onu əvvəlcədən müəyyənləşdirirəm və o həddi keçmirəm.Bu yanaşma mənə çox kömək etdi. Bir dəfə də olsun peşman olmadım. Əksinə, bəzən iş həftəsinin yorğunluğundan sonra belə bir dəyişiklik yaxşı əyləncə oldu.İndi düşünürəm də, əslində hər şeydə bir qayda var. İstər işdə, istər oyunda, istərsə də gündəlik həyatda. Əgər nə etdiyini bilirsənsə, tələsmirsənsə, öyrənməyə vaxt ayırırsansa, uğur qazanma ehtimalın daha çoxdur. Mənim o ilk axşam qazandığım pul o qədər də böyük deyildi, amma mənə verdiyi dərs böyük idi.Bu gün də, arada bir, işlərim bitəndən sonra, çayımı dəmləyib, qozumu qaba töküb, rahat bir küncdə oturub telefona baxıram. Məni tanıyan dostlarım bilir ki, mən qumarbaz deyiləm. Sadəcə, bir az əylənirəm, bir az da öz qaydalarıma nə qədər sadiq qaldığımı yoxlayıram. Və hər dəfə də eyni hissi keçirirəm: nəyisə başa düşərək etməyin ləzzəti başqadır.İş yoldaşım indi də mənə gülür: "Sən mostbet oynash işini elminə çevirdin, ay ciddi adam". Bəlkə də haqlıdır. Amma məncə, hər işdə bir az ciddiyyət lazımdır. Hətta əyləncədə də.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.